Focus Optimum kikare 10×42 ED

5,995kr inkl moms

Handkikare med lätt och väderbeständig konstruktion och optisk konstruktion av högsta kvalitet. Focus Optimum ger dig den ultimata naturupplevelsen med fantastisk skärpa och verklighetstrogen färgåtergivning. Focus Optimum 10×42 ED är en härligt kompakt och lättanvänd allroundkikare, perfekt för helgvandringar och att upptäcka naturens skönhet.

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: 117069 Kategorier: ,

Beskrivning

Ergonomisk
För många människor är det viktigt för välmåendet att komma ut i naturen. Det är som en magisk plats där vi alla är välkomna, kan hitta vila, utforska och hitta oss själva. Vår nordiska natur är ett fantastiskt landskap med stor variation av djupa skogar, myriader av sjöar, floder, ängar, berg, fjordar, vikar och skärgårdar. På alla dessa platser finns små detaljer och vilda djur som kan vara svåra att upptäcka för det mänskliga ögat. Naturen i norr är inte bara vild och vacker utan kan också skapa svåra utmaningar. Mörker, kyla, stormar, regn, skiftande väder och temperatur. Från några minusgrader och ner till under minus 30 ställs höga krav på både utrustning och människor. Det är en plats full av äventyr och det finns alltid spännande saker att se och upptäcka, och det är därför man skapat Focus Optimum. Focus Sport Optics grundades för snart 40 år sedan, och sedan dess har vi utvecklat handkikare, tubkikare och avståndsmätare för det nordiska klimatet.

Mest avancerad
Focus Optimum är Focus mest avancerade handkikare hittills. Den är gjord för äventyrare, jägare, fågelskådare och naturälskare med högsta krav på konstruktion, skärpa och verklighetstrogen färgåtergivning. Focus Optimum är gjord för dig!

Optisk konstruktion
Med optisk konstruktion av högsta kvalitet, bestående av en ED-lins samt dielektriskt och fasbelagda linser, ger Focus Optimum enastående bildkvalitet med knivskarpa detaljer och hög kontrast över hela synfältet. Linsernas avancerade optiska coating ger en verklighetstrogen färgåtergivning och visar naturens storhet så som den är. Tack vare den optiska konstruktionen är det möjligt att se detaljer även i mörka och besvärliga miljöer samt när ljuset avtar. Greppet är stadigt, välbalanserat och känns naturligt. Fokus vredet har precis rätt tröghet så att du snabbt kan hitta skärpan, oavsett om det regnar eller om du har de tjocka vinterhandskarna på. Okularet har en vridbar ögonmussla för bekvämt seende med eller utan glasögon. Stommen består av en aluminium- och magnesiumlegering. Det ger en lätt men samtidigt extremt tålig stomme som tål att användas i alla väder. Stommen är klädd med ett robust och tåligt gummihölje som tål alla naturens element och samtidigt ger ett bra grepp med eller utan handskar.

Avancerad coating
Den främre linsen på 42 mm har en avancerad FMC-coating som stöter bort smuts, regn och fingeravtryck och bevarar den skarpa bilden även när väderförhållandena är mindre bra.

Vattentät
Focus Optimum är vattentät och fylld med kvävgas, vilket innebär att det aldrig bildas kondens i kikaren. Den levereras med ett praktiskt och skyddande fodral och en bekväm nackrem.

Kompakt
Focus Optimum 10×42 ED är en härligt kompakt och lättanvänd allroundkikare, perfekt för helgvandringar och att upptäcka naturens skönhet. Den är lätt att hålla stilla även längre tider, och den låga vikten tillsammans med den bekväma nackremmen gör att du kan bära den runt halsen under hela vandringen.

Gjord för att upplevas
Med Focus Optimum vill vi att du ska uppleva naturen precis som den är. Majestätisk, helande och full av äventyr som väntar på att upptäckas. Focus Optimum är gjord för dig.